2015-04-03 12:11:53• hírek • Szatmár.ro

Nemzetközi zenei versenyen lett különdíjas Higyed János Bence

Különdíjat kapott a németországi zenei verseny döntőjében a mezőny legfiatalabb trombitása.

Március utolsó hetében a németországi Meppenben első ízben tartottak nemzetközi trombitaversenyt, amelynek hét döntőse között ott volt Higyed János Bence a szatmárnémeti Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum IX. osztályos tanulója is. Ő vehette át az amerikai kézműves, David Koch által készített trombitát. E különdíjjal a fiatal tehetséget kívánta jutalmazni, támogatva és értékelve annak kitűnő zenei tehetségét.

A verseny három fordulóból állt. A zsűri tagjai: (Richard Stoelzel, USA Michigan, Jose Chafer Mompo, Spain-Murcia, Slawomir Cichor, Poland-Lodz, Andreas Lögering D-Meppen, Matthias Kamps D-Berlin,) egyetemi tanárok és előadóművészek kiemelten értékelték az ifjú tehetséget, lévén ő a legfiatalabb a mezőnyben.

Bence boldogan vette át a trombitát és a következő napokban résztvett egy intenzív mesterkurzuson ahol a zsűri tagjai tanították, képezték. Az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Liceum trombitatanára és Bence oktatója, Lutai Alexandru örült, hogy tanítványa immár a határokon túlra is elvitte a szatmáriak jó hírét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: